Ett hotell vid Siljan – Besök oss på Åkerblads

Mitt i Dalarnas vackra landskap ligger den förtrollande sjön Siljan med sitt spegelblanka vatten. Det är en perfekt plats för avkoppling och återhämtning. Från den idylliska byn Tällberg kan man njuta av en storslagen utsikt över sjön och även ta in på ett av de många hotell som bygden erbjuder, med hög bekvämlighet och fantastisk god mat. 

Sjön Siljan – en plats för både avkoppling och aktiviteter

Omgiven av vidsträckta skogar och pittoreska byar ligger Siljan som en glittrande pärla mitt i den svenska sommaridyllen. Denna förtrollande sjö är Dalarnas största och är känd för att bjuda sina besökare på en storslagen upplevelse. Speciellt under sommartid lockar området kring sjön med olika typer av aktiviteter och evenemang. Med sina många vandrings-och cykelleder kan man utforska landskapet i lugn och ro.

Njut av stillheten samtidigt som du passerar hänförande vyer. Längs sjön finns även många fina badplatser där kan man njuta av ett svalkande dopp innan man fortsätter sin färd. För den fiskeintresserade lockar det fridfulla och klara vattnet till avkopplande fisketurer. Förutom sin magiska natur är bygden runt Siljan ett rikt kulturhistoriskt arv att utforska för den intresserade.

Under sommaren arrangeras flera olika välbesökta evenemang och festivaler, där man kan få ett smakprov av traditionella danser och musik samt njuta av den festliga atmosfären.

Tällberg – en svensk idyll

Bland de byar som omger Siljan är Tällberg väl värd ett besök. Vi kan lova en svensk sommaridyll där du kan komma riktigt nära naturen och bara njuta av stillsamheten. Byn erbjuder en magisk utsikt över Siljan och är utan tvekan en av Dalarnas mest natursköna platser att besöka. I Tällberg finner du ett stort utbud av hotell av olika slag. Vårt eget fyrstjärniga hotell, Åkerblads, ligger mitt i denna hänförande naturen och erbjuder dig som gäst ett fulländat besök där vi som personal månar om att ge alla våra besökare en harmonisk vistelse.

Åkerblads är det äldsta hotellet i bygden med anor från 1400-talet och har en unik karaktär och inredning där våra gäster får njuta av bekvämligheter av allra högsta kvalitet i en miljö där tradition möter samtid.

Mat och avkoppling

Riktigt god mat är en viktig del av ett minnesvärt besök. I vårt gästgiveri erbjuder vi flera olika menyer med något för allas smak och tycke. Föredrar du den klassiska svenska husmanskosten eller är du den som tycker det är spännande att prova på nya smaker från andra delar av världen?

Vi har något för alla! Njut av mat gjord på de allra finaste råvaror i en naturnära och harmoniskt avkopplande miljö. Efter middagen kan du ta en promenad och njuta av den storslagna utsikten över Siljan.

Om ditt mål är att under några dagar koppla bort helt och släppa alla måsten har kommit helt rätt – Välkommen till oss på Åkerblads i natursköna Tällberg!

 

Frågor och svar

 

Vad kan man göra vid Siljan?

Siljan är Dalarnas största sjö och erbjuder sina besökare många friluftsaktiviteter, speciellt under sommartid. Du kan exempelvis vandra, cykla, rida, bada och fiska, och besök gärna de olika kulturhistoriska evenemang som bygden erbjuder.

 

Var kan jag hitta en fin utsikt över Siljan?

Att besöka byn Tällberg är nästan ett måste om man vill få en fulländad upplevelse av Siljan och Dalarnas fantastiska natur. I den lilla idylliska byn får du en storslagen utsikt över sjön och kan dessutom passa på att utforska bygdekulturen och dess pittoreska omgivning.

 

Vilka hotell ligger nära Siljan?

Åkerblads hotell och gästgiveri ligger i den lilla idyllen Tällberg, där du kan få en komplett naturupplevelse, utsikt över Siljan och åtnjuta av alla de bekvämligheter hotellet erbjuder. Koppla av med lyxigt Spa, god mat och unikt inredda rum av hög kvalitet.