Om Åkerblads

Åkerblads ligger på Tällbergs sluttningar vid Siljan, mitt i hjärtat av Dalarna. Här finns tid att njuta på en kringbyggd dalagård med anor som går tillbaka till 1400-talet. Idag drivs hotellet av 19.e-22.a generationen Åkerblad.

Åkerblads är inte som andra hotell. Oavsett om du vill finna lugn och ro, umgås med släkt och vänner eller ordna en givande konferens är Åkerblads platsen för dig.

Våra 73 moderna rum är alla unikt och personligt inredda. Du bor i vår huvudbyggnad eller i något av de gårdshus som finns på hotellet. Vissa rum har balkong, öppen spis eller kakelugn.

Det finns gott om utrymmen att umgås i. Vid sidan av vår festsal, storstugan, finns flera ombonade sällskapsrum, pub, biljard- och pingisrum. Vi har 12 toppmoderna konferensrum för upp till 230 deltagare, och ett elegant styrelserum.

I vårt erkända gästgiveri serveras mat och dryck av högsta kvalitet. I vår vinkällare, inrymd i gårdens gamla rotfruktskällare, lagrar vi våra egenimporterade viner.

I vårt nybyggda spa erbjuds härliga behandlingar, möjlighet till ett dopp i pool och bubbelpool eller en stunds avkoppling i bastun. Vi har även ett välutrustat gym för dig som vill träna och en elegant spasvit med egen bastu, bubbelpool och utsikt över Siljan.

Varmt välkomna till oss på Åkerblads!