Lunchmeny
Lunch
- Under sommaren mellan den 24/6-31/8 erbjuds följande under lunchtid; måndag-söndag kl. 12:30-14:00
- Sill – & Laxbuffé med serverad varmrätt; 320:-/person
Kall buffé med serverad varmrätt. Buffén innehållande våra egna sillinläggningar, sallader, laxar, charkuterier & ost. Efter buffén serveras ni en varmrätt vid bordet. Varmrätterna för aktuell vecka ses på länken här nedan. - Sill – & Laxbuffé utan varmrätt; 295:-/person
I det här alternativet ingår de kalla delarna som serveras på buffén. Den innehåller våra egna sillinläggningar, sallader, laxar, charkuterier med tillbehör & ostbricka. Till kaffet finns olika sorters småkakor - Dagens rätt; 195:-/person
Ni avnjuter en serverad varmrätt vid bordet och i detta alternativ ingår endast en varmrätt.
Varmrätterna för aktuell vecka ses på länken här nedan. Till kaffet finns olika sorters småkakor.
- Sill – & Laxbuffé med serverad varmrätt; 320:-/person
Lunchmeny v 27
Måndag
Pocherad kojlafilé med skaldjurssås, sparris och kräftstjärtar
Biff Lindström med rödbetor, stekt ägg och skysås
Tisdag
Pocherad kojlafilé med skaldjurssås, sparris och kräftstjärtar
Bakad kycklingfilé med fetaostcrème, rostade rotfrukter och timjansky
Onsdag
Stekt strömming med brynt smörskum, lingon och potatispuré
Bakad kycklingfilé med fetaostcrème, rostade rotfrukter och timjansky
Torsdag
Stekt strömming med brynt smörskum, lingon och potatispuré
Klassisk stekt fläsk med löksås, rårörda lingon & kokt potatis
Fredag
Friterad stilla havsflundra med tartarsås, ärter och klyftpotatis
Klassiskt stekt fläsk med löksås, rårörda lingon & kokt potatis
Lördag
Friterad stilla havsflundra med tartarsås, ärter och klyftpotatis
Nattbakad fläsksida med barbecuesås, rostad majs samt coleslaw med äpple
Söndag
Citronbakad laxfile med örtcrème samt rostad potatissallad med säsongens primörer
Nattbakad fläsksida med barbecuesås, rostad majs samt coleslaw med äpple
Lunchmeny v 28
Måndag 8/7
Citronbakad laxfilé med örtcrème samt rostad potatissallad med säsongens primörer
Pannbiff med rödvinssky, karamelliserad lök & saltgurka
Tisdag 9/7
Åkerblads fisk & skaldjursgryta med aioli och krutonger
Pannbiff med rödvinssky, karamelliserad lök & saltgurka
Onsdag 10/7
Åkerblads fisk & skaldjursgryta med aioli och krutonger
Syrliga isterband med senapsstuvad potatis och inlagda rödbetor
Torsdag 11/7
Pocherad koljafilé med bakad fänkål samt ägg och persiljesås
Syrliga isterband med senapsstuvad potatis och inlagda rödbetor
Fredag 12/7
Pocherad koljafilé med bakad fänkål samt ägg och persiljesås
Wallenbergare med brynt smör, ärtor, lingon & potatisstomp
Lördag 13/7
Pestobakad lax med fetaostkräm och örtig potatisstomp
Wallenbergare med brynt smör, ärtor, lingon & potatispuré
Söndag 14/7
Pestobakad lax med fetaostkräm och örtig potatisstomp
Helstekt kotlettrad med champinjonsås, klyftpotatis och smörstekt broccoli
Lunchmeny v 29
Måndag 15/7
Panerad stilla havsflundra med tartarsås, ärter och klyftpotatis
Helstekt kotlettrad med champinjonsås, klyftpotatis och smörstekt broccoli
Tisdag 16/7
Panerad stilla havsflundra med tartarsås, ärter och klyftpotatis
Bakad kycklingfilé med rostade rotfrukter och pepparsås
Onsdag 17/7
Inkokt laxfilé med dillmajonnäs, sommarsallad och pressgurka
Bakad kycklingfilé med rostade rotfrukter och pepparsås
Torsdag 18/7
Inkokt laxfilé med dillmajonnäs, sommarsallad och pressgurka
Klassiskt stekt fläsk med löksås & kokt potatis
Fredag 19/7
Friterad torskfilé med sesamdressing, jasminris & chili-picklade grönsaker
Klassiskt stekt fläsk med löksås & kokt potatis
Lördag 20/7
Friterad torskfilé med sesamdressing, jasminris & chili-picklade grönsaker
Dillkött på klassiskt vis med kalv samt glaserade morötter
Söndag 21/7
Halstrad lax med kall skaldjurssås, broccoli och potatisstomp
Dillkött på klassiskt vis med kalv samt glaserade morötter
Lunchmeny v 30
Måndag 22/7
Halstrad lax med kall skaldjurssås, broccoli och potatisstomp
Oxbringa med rostade rotfrukter och senapscrème
Tisdag 23/7
Åkerblads fisk & skaldjursgryta med aioli och krutonger
Oxbringa med rostade rotfrukter och senapscrème
Onsdag 24/7
Åkerblads fisk & skaldjursgryta med aioli och krutonger
Friterad kycklinglårfilé med chiliaioli, jasminris och syrade grönsaker
Torsdag 25/7
Havets wallenbergare med kall dillsås, ärter och potatispuré
Friterad kycklinglårfilé med chiliaioli, jasminris och syrade grönsaker
Fredag 26/7
Havets wallenbergare med kall dillsås, ärter och potatispuré
Lammfärsbiffar fyllda med fetaost samt tzatziki, tomatsallad & klyftpotatis
Lördag 27/7
Västerbottensostbakad torskfilé med örtvelouté & citronrostad fänkål
Lammfärsbiffar fyllda med fetaost samt tzatziki, tomatsallad & klyftpotatis
Söndag 28/7
Västerbottensostbakad torskfilé med örtvelouté & citronrostad fänkål
Fläskschnitzel med kaprissmör, rödvinssås och rostad potatis
Lunchmeny v 31
Måndag 29/7
Krämig fiskgryta med saffran, fänkål och körsbärstomater
Fläskschnitzel med kaprissmör, rödvinssås och rostad potatis
Tisdag 30/7
Krämig fiskgryta med saffran, fänkål och körsbärstomater
Biff Lindström med rödvinssås, stekt ägg och inlagda rödbetor
Onsdag 31/7
Stekt strömming med brynt smör, lingon och potatispuré
Biff Lindström med rödvinssås, stekt ägg och inlagda rödbetor
Torsdag 1/8
Stekt strömming med brynt smör, lingon och potatispuré
Kycklingfilé med ratatouille, fetaost, oliver och råstekt potatis
Fredag 2/8
Panerad Stilla havs flundra med dansk remouladsås, ärter och fänkålssallad
Kycklingfilé med ratatouille, fetaost, oliver och råstekt potatis
Lördag 3/8
Panerad Stilla havs flundra med dansk remouladsås, ärter och fänkålssallad
Örtbakad kotlettrad med bearnaisesås, rostad potatis och haricot verts
Söndag 4/8
Pocherad torskfilé med rödbetor, kapris och pepparrotssås
Örtbakad kotlettrad med bearnaisesås, rostad potatis och haricot verts