Lunchmeny

Lunch

  • Under sommaren mellan den 24/6-31/8 erbjuds följande under lunchtid; måndag-söndag kl. 12:30-14:00
    • Sill – & Laxbuffé med serverad varmrätt; 320:-/person 
      Kall buffé med serverad varmrätt. Buffén innehållande våra egna sillinläggningar, sallader, laxar, charkuterier & ost. Efter buffén serveras ni en varmrätt vid bordet. Varmrätterna för aktuell vecka ses på länken här nedan.
    • Sill – & Laxbuffé utan varmrätt; 295:-/person 
      I det här alternativet ingår de kalla delarna som serveras på buffén. Den innehåller våra egna sillinläggningar, sallader, laxar, charkuterier med tillbehör & ostbricka. Till kaffet finns olika sorters småkakor
    • Dagens rätt; 195:-/person 
      Ni avnjuter en serverad varmrätt vid bordet och i detta alternativ ingår endast en varmrätt.
      Varmrätterna för aktuell vecka ses på länken här nedan. Till kaffet finns olika sorters småkakor.

 

Lunchmeny v 27


Måndag

Pocherad kojlafilé med skaldjurssås, sparris och kräftstjärtar

Biff Lindström med rödbetor, stekt ägg och skysås

Tisdag

Pocherad kojlafilé med skaldjurssås, sparris och kräftstjärtar

Bakad kycklingfilé med fetaostcrème, rostade rotfrukter och timjansky

Onsdag

Stekt strömming med brynt smörskum, lingon och potatispuré

Bakad kycklingfilé med fetaostcrème, rostade rotfrukter och timjansky

Torsdag

Stekt strömming med brynt smörskum, lingon och potatispuré

Klassisk stekt fläsk med löksås, rårörda lingon & kokt potatis

Fredag

Friterad stilla havsflundra med tartarsås, ärter och klyftpotatis

Klassiskt stekt fläsk med löksås, rårörda lingon & kokt potatis

Lördag

Friterad stilla havsflundra med tartarsås, ärter och klyftpotatis

Nattbakad fläsksida med barbecuesås, rostad majs samt coleslaw med äpple

Söndag

Citronbakad laxfile med örtcrème samt rostad potatissallad med säsongens primörer

Nattbakad fläsksida med barbecuesås, rostad majs samt coleslaw med äpple

 

Lunchmeny v 28


Måndag 8/7

Citronbakad laxfilé med örtcrème samt rostad potatissallad med säsongens primörer

Pannbiff med rödvinssky, karamelliserad lök & saltgurka

Tisdag 9/7

Åkerblads fisk & skaldjursgryta med aioli och krutonger

Pannbiff med rödvinssky, karamelliserad lök & saltgurka

Onsdag 10/7

Åkerblads fisk & skaldjursgryta med aioli och krutonger

Syrliga isterband med senapsstuvad potatis och inlagda rödbetor

Torsdag 11/7

Pocherad koljafilé med bakad fänkål samt ägg och persiljesås

Syrliga isterband med senapsstuvad potatis och inlagda rödbetor

Fredag 12/7

Pocherad koljafilé med bakad fänkål samt ägg och persiljesås

Wallenbergare med brynt smör, ärtor, lingon & potatisstomp

Lördag 13/7

Pestobakad lax med fetaostkräm och örtig potatisstomp

Wallenbergare med brynt smör, ärtor, lingon & potatispuré

Söndag 14/7

Pestobakad lax med fetaostkräm och örtig potatisstomp

Helstekt kotlettrad med champinjonsås, klyftpotatis och smörstekt broccoli

 

 

Lunchmeny v 29


Måndag 15/7

Panerad stilla havsflundra med tartarsås, ärter och klyftpotatis

Helstekt kotlettrad med champinjonsås, klyftpotatis och smörstekt broccoli

Tisdag 16/7

Panerad stilla havsflundra med tartarsås, ärter och klyftpotatis

Bakad kycklingfilé med rostade rotfrukter och pepparsås

Onsdag 17/7

Inkokt laxfilé med dillmajonnäs, sommarsallad och pressgurka

Bakad kycklingfilé med rostade rotfrukter och pepparsås

Torsdag 18/7

Inkokt laxfilé med dillmajonnäs, sommarsallad och pressgurka

Klassiskt stekt fläsk med löksås & kokt potatis

Fredag 19/7

Friterad torskfilé med sesamdressing, jasminris & chili-picklade grönsaker

Klassiskt stekt fläsk med löksås & kokt potatis

Lördag 20/7

Friterad torskfilé med sesamdressing, jasminris & chili-picklade grönsaker

Dillkött på klassiskt vis med kalv samt glaserade morötter

Söndag 21/7

Halstrad lax med kall skaldjurssås, broccoli och potatisstomp

Dillkött på klassiskt vis med kalv samt glaserade morötter

 

Lunchmeny v 30


Måndag 22/7

Halstrad lax med kall skaldjurssås, broccoli och potatisstomp

Oxbringa med rostade rotfrukter och senapscrème

Tisdag 23/7

Åkerblads fisk & skaldjursgryta med aioli och krutonger

Oxbringa med rostade rotfrukter och senapscrème

Onsdag 24/7

Åkerblads fisk & skaldjursgryta med aioli och krutonger

Friterad kycklinglårfilé med chiliaioli, jasminris och syrade grönsaker

Torsdag 25/7

Havets wallenbergare med kall dillsås, ärter och potatispuré

Friterad kycklinglårfilé med chiliaioli, jasminris och syrade grönsaker

Fredag 26/7

Havets wallenbergare med kall dillsås, ärter och potatispuré

Lammfärsbiffar fyllda med fetaost samt tzatziki, tomatsallad & klyftpotatis

Lördag 27/7

Västerbottensostbakad torskfilé med örtvelouté & citronrostad fänkål

Lammfärsbiffar fyllda med fetaost samt tzatziki, tomatsallad & klyftpotatis

Söndag 28/7

Västerbottensostbakad torskfilé med örtvelouté & citronrostad fänkål

Fläskschnitzel med kaprissmör, rödvinssås och rostad potatis

 

Lunchmeny v 31


Måndag 29/7

Krämig fiskgryta med saffran, fänkål och körsbärstomater

Fläskschnitzel med kaprissmör, rödvinssås och rostad potatis

Tisdag 30/7

Krämig fiskgryta med saffran, fänkål och körsbärstomater

Biff Lindström med rödvinssås, stekt ägg och inlagda rödbetor

Onsdag 31/7

Stekt strömming med brynt smör, lingon och potatispuré

Biff Lindström med rödvinssås, stekt ägg och inlagda rödbetor

Torsdag 1/8

Stekt strömming med brynt smör, lingon och potatispuré

Kycklingfilé med ratatouille, fetaost, oliver och råstekt potatis

Fredag 2/8

Panerad Stilla havs flundra med dansk remouladsås, ärter och fänkålssallad

Kycklingfilé med ratatouille, fetaost, oliver och råstekt potatis

Lördag 3/8

Panerad Stilla havs flundra med dansk remouladsås, ärter och fänkålssallad

Örtbakad kotlettrad med bearnaisesås, rostad potatis och haricot verts

Söndag 4/8

Pocherad torskfilé med rödbetor, kapris och pepparrotssås

Örtbakad kotlettrad med bearnaisesås, rostad potatis och haricot verts