À la Cartemeny

Här nedan ser ni vårens meny, som serveras tom 25 juni.

Förrätt

Vit sparris
hollandaisesås, gravad äggula, brödsmul 175:-
Yllera Vendimia Nocturna, Sauvignon blanc, Spanien 135:-/glas

Mousserande grönärtssoppa
rimmad pilgrimsmussla, wasabimajonnäs, syrad gurka 205:-
Pouilly-Fumé Clos Joanne d´Orion, Sauvignon blanc, Frankrike 160:-/glas

Råbiff på innanlår från Dalarna
krasseemulsion, kapris, kadayif, picklad silverlök 205:-/345:-
Rätten kan väljas som hel eller halv.

En halv portion är anpassat som en förrätt. 205:-
En hel portion är anpassad som en huvudrätt & serveras då med pommes frites. 345:-
Kendall-Jackson, Chardonnay, Usa 165:-/glas


En klassiker som inte ingår i ordinarie meny. Önskar du som har middag inkluderat i något paket, Löjrom tillkommer kostnaden för denna rätt.
Svensk löjrom från Bottenviken
30g löjrom, smetana, picklad schalottenlök, citron, gräslök 265:-
Monmarthe Premier Cru Brut, Pinot meunier,
Chardonnay, Pinot noir, Reims, Frankrike, 165:-/glas

 

Att fortsätta med

Citronrisotto
kronärtskocka, ramslök, mangold, hårdost från Hansjö mejeri 305:-
Schloss Gobelsburg Rosé, Zweigelt, Österrike 130:-/glas
Yllera Crianza 12 mån, Tempranillo, Spanien 130:-/glas

Torskrygg
fänkål- & zucchinisallad, smörbakad spetskål, kapris, vitvinssås 365:-
Yllera Vendimia Nocturna, Chardonnay, Spanien 130:-/glas

Röding
grön sparris, beurre blanc med ramslök, regnsbågsrom, rädisor 345:-
Winkl, Sauvignon blanc, Italien 155:-/glas

Lammrostbiff
vitlöksrostad palsternackspuré, rosmarinsky, ragu på gotländsk korallins 355:-
Yllera Boada Crianza, Tempranillo, Spanien 165:-/glas

Kalventrecôte
karamelliserade betor, dragonemulsion, picklad smålök, rödvinssås 345:-
Parducci, Pinot noir, Usa 150:-/glas

Råbiff på innanlår från Dalarna
krasseemulsion, kapris, kadayif, picklad silverlök 345:-
serveras med pommes frites
Kendall-Jackson, Chardonnay, Usa 165:-/glas

 

Att avsluta med

Rabarber & kardemumma
rabarberkompott, kokosdaquoise, kardemummaglass, puffat bovete 170:-
Ca’ Rugate La Perlara Recioto di Soave, Garganega, Italien 105:-/glas

Persika & vanilj
persikosorbet, vaniljpannacotta, karamelliserad persika, mandelsmul 170:-
Erdner Treppchen, Riesling Auslese, Mosel, Tyskland 115:-/glas

Mjölkchoklad & svarta vinbär
mjölkchokladcremeux, svartvinbärssorbet, bränd maräng, chokladjord 170:-
Ca’ Rugate L’Eremita Recioto della Valpolicella, Corvina, Rondinella, Corvinone, Italien 105:-/glas

Ostar från Hansjö mejeri
körsbärsmarmelad & fröknäcke 195:-
Quinta do Pégo Late bottle Vintage, Portugal 90:-/glas

Chokladtryfflar
Åkerblads handgjorda tryfflar 70:-
Dubbel espresso 50:-/st
Zacapa 23 år 196:-/4cl

 

————- Finns alltid på Åkerblads ————-

Åkerblads klassiska köttbullar
gräddsås, potatis, lingon 235:-
Sartori Ripasso, Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina 140:-/glas

Är Ni ett sällskap på 12 personer eller fler, ser vi att Ni meddelar oss en förbeställning av er middag.

Mindre avvikelser i menyn kan förekomma med anledning av råvarutillgång och slutförsäljning.
Under storhelger kan utbud och öppettider förändras. 

 Åkerblads restaurang är kontantfri