À la Cartemeny

Här nedan ser ni höstens meny, som serveras from den 31 augusti, tom den 6 december 2023

Förrätt

Kantarellsoppa på kantareller från Dalaskogarna
grönkålschips, smörstekt svamp & surdegstoast 185:-
Yllera Vendimia Nocturna, Chardonnay, Spanien 130:-/glas

Rödbetsgravad regnbågslax
äppelpuré, betor & pepparrotsdressing 195:-
Josef Rosch, Riesling, Tyskland 140:-/glas

Amerikansk löjrom 30g.
potatisterrin, västerbottensostcrème & picklad lök 225:-
Domaine William Fèvre Chablis, Chardonnay, Frankrike 160:-/glas

Råbiff av innanlår, från nötkreatur i Dalarna  
tryffelmajonnäs, kapris, jordärtskockschips & inlagda senapsfrön 195:-
Beaujolais Morgon Côte du Py, Gamay, Frankrike 135:-/glas

Att fortsätta med

Tryffeldoftande Linguini
karljohanssvampsås, kantareller & friterad ostronskivling 305:-
Yllera Crianza 12 mån, Tempranillo, Spanien 130:-/glas

Hälleflundra
vitvinssås med ansjovis, hash browns, smålök & forellrom 365:-
Yllera Vendimia Nocturna, Chardonnay, Spanien 130:-/glas

Röding
confiterad tomat, chorizo, fänkålsskum & fänkålssallad 345:-
Kendall-Jackson, Chardonnay, Usa 165:-/glas

Ankbröst
rostad pumpacrème, kantareller & Calvadossås 345:-
Barbera d’Asti Superiore DOCG, Barbera, Italien 165:-/glas

Hjortytterfilé
potatis- & jordärtskockspuré, bakad schalottenlök, enbärssky & syltade svarta vinbär 375:-
Yllera Boada Crianza, Tempranillo, Spanien 165:-/glas

 

Att avsluta med

Blåbärsglass
vaniljpannacotta, maräng, chokladcréme, rostad havre 155:-
Mouton Cadet Réserve Sauternes, Sauvignon blanc, Sémillon, Muscadelle, Frankrike 85:-/glas

Mörk chokladpastej
brynt mandelkaka, mjölkchokladmousse, citroncurd, rostad mandel 155:-
Ca’ Rugate L’Eremita Recioto della Valpolicella, Corvina, Rondinella, Corvinone, Italien 105:-/glas

Crème brûlée med salt karamell
hjortronmylta 155:-
Hétszölö Tokaji Aszú 5 Puttonyos, Furmint, Hárslevelü, Zéta, Sárgamuskotály, Ungern 155:-/glas

Utvalda lokala ostar
körsbärsmarmelad & fröknäcke 185:-
Quinta do Pégo Late bottle Vintage, Portugal 75:-/glas

Chokladtryfflar
Åkerblads handgjorda tryfflar 70:-
Dubbel espresso 50:-/st
Zacapa 23 år 196:-/4cl

 

————- Finns alltid på Åkerblads ————-

Åkerblads klassiska köttbullar
gräddsås, potatis, lingon 225:-
Sartori Ripasso, Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina 140:-/glas

Är Ni ett sällskap på 12 personer eller fler, ser vi att Ni meddelar oss en förbeställning av er middag.

Mindre avvikelser i menyn kan förekomma med anledning av råvarutillgång och slutförsäljning.
Under storhelger kan utbud och öppettider förändras. 

 Åkerblads restaurang är kontantfri