À la Cartemeny

Här nedan ser ni vinterns meny, som serveras tom 16 april.

Förrätt

Blomkålssoppa
parmesancrème, blomkål, surdegsbröd från Östanhol 175:-
Meraldis, Verdejo, Spanien 160:-/glas

Laxtataki
ponzumajonnäs, laxrom, citrongravad gurka, tapiocakrisp 205:-
Josef Rosch, Riesling, Tyskland 140:-/glas

Råbiff på innanlår från Dalarna
cheddar- & jalapenomajonnäs, karamelliserad lök, picklad kålrabbi 205:-/345:-
Rätten kan väljas som hel eller halv.
En halv portion är anpassat som en förrätt. 205:-
En hel portion är anpassad som en huvudrätt & serveras då med pommes frites. 345:-
Kendall-Jackson, Chardonnay, Usa 165:-/glas


En klassiker som inte ingår i ordinarie meny. Önskar du som har middag inkluderat i något paket, Löjrom tillkommer kostnaden för denna rätt.
Svensk löjrom från Bottenviken
30g löjrom, smetana, syrad schalottenlök, langos 265:-
Domaine William Fèvre Chablis, Chardonnay, Frankrike 160:-/glas

 

Att fortsätta med

Arancini
emulsion på Karljohansvamp, persiljepesto, king oyster, semitorkad tomat 305:-
Yllera Crianza 12 mån, Tempranillo, Spanien 130:-/glas

Torskrygg
beurre blanc, laxrom, purjolökscrème, sotad svartrot 365:-
Pouilly-Fumé Clos Joanne d´Orion, Sauvignon blanc, Frankrike 160:-/glas

Fjällröding
brynt blomkålscrème, svartkål, dillsås, gari på kålrot 345:-
Winkl, Sauvignon blanc, Italien 155:-/glas

Bogfilé av hjort
portvinssås, rotselleri, morotscrème, krokett med Västerbottensost 355:-
Barbera d’Asti Superiore DOCG, Barbera, Italien 165:-/glas

Oxkind
bakad lök, picklad endive, mandelpotatispuré, rödvinssås 345:-
Yllera Boada Crianza, Tempranillo, Spanien 165:-/glas

Råbiff på innanlår från Dalarna
cheddar- & jalapenomajonnäs, karamelliserad lök, picklad kålrabbi 345:-
Serveras med pommes frites
Kendall-Jackson, Chardonnay, Usa 165:-/glas

 

Att avsluta med

Vit biskvi med päron
vaniljkokta päron, päronsorbet, kristalliserad vit choklad 170:-
Saracco Moscato D´Asti, Moscato, Piemonte, Italien 75:-/glas

Pistage & körsbär
pistagemaräng, mascarponeglass, körsbärsbavaroise, marinerade körsbär 170:-
Ca’ Rugate La Perlara Recioto di Soave, Garganega, Soave, Italien 105:-/glas

Havtornspannacotta
torkad chokladmousse, honungs crackers, havtornskola, inkokta havtorn 170:-
Hétszölö Tokaji Aszú 5 Puttonyos, Furmint, Hárslevelü, Zéta, Sárgamuskotály, Ungern 155:-/glas

Ostar från Hansjö mejeri
morot- & vaniljmarmelad & fröknäcke 195:-
Quinta do Pégo Late bottle Vintage, Portugal 75:-/glas

Chokladtryfflar
Åkerblads handgjorda tryfflar 70:-
Dubbel espresso 50:-/st
Zacapa 23 år 196:-/4cl

 

————- Finns alltid på Åkerblads ————-

Åkerblads klassiska köttbullar
gräddsås, potatis, lingon 235:-
Sartori Ripasso, Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina 140:-/glas

Är Ni ett sällskap på 12 personer eller fler, ser vi att Ni meddelar oss en förbeställning av er middag.

Mindre avvikelser i menyn kan förekomma med anledning av råvarutillgång och slutförsäljning.
Under storhelger kan utbud och öppettider förändras. 

 Åkerblads restaurang är kontantfri