Upplev sommaren i Dalarna

 

image

Vill du spendera din sommar mitt i naturen, omgiven att gröna skogar och glittrande sjöar? Då är Dalarna resmålet för dig. Med sin magiska natur och välbevarade kulturhistoria är landskapet en fantastisk plats att tillbringa sommarmånaderna på. Fullända din vistelse hos oss på Åkerblads hotell och gästgiveri för en riktigt avkopplande och naturnära upplevelse. 

Upplev naturen i Dalarna

I hjärtat av Sverige möter vi det vackra landskapet Dalarna. Med sina vidsträckta skogar, kristallklara sjöar och majestätiska landskap är det ett av vårt lands mest magiska platser att besöka, speciellt under sommartid. Landskapet har en rik flora och fauna och tillsammans med de pittoreska faluröda stugorna med vita knutar är det en given plats att komma till för att få uppleva en fridfull och naturnära semester. Mitt i landskapet glittrar vackra Siljan, och med sin omgivande natur blir det en storslagen och harmonisk upplevelse. Här finns en känsla av tidlöshet och ger besökare en förtrollande upplevelse att utforska och njuta av.

image

I Dalarna finns något för alla

En sommar i Dalarna är något utöver det vanliga där du kan uppleva både natur, kultur och äventyr. Landskapet har ett brett utbud för sommarbesökare i alla åldrar. Med närhet till både skog och sjö kan du få en färgsprakande naturupplevelse där du kan vandra, bada, paddla kanot eller kanske till och med ta dig fram på hästrygg. Vill du uppleva orörd och skyddad natur finns flera olika naturreservat och nationalparker att besöka. Dalarna har även ett stort historiskt arv som sträcker sig långt tillbaka i tiden och erbjuder många kulturhistoriska skatter att upptäcka. Oavsett om du bara vill koppla av, ge dig ut på äventyr eller utforska vårt kulturella arv är en vistelse Dalarna svårslaget.

image

Ett besök hos oss på Åkerblads gästgiveri

Landskapet erbjuder också fantastiskt fina hotell och gästgiveri för sina besökare. I den lilla bygden Tällberg hittar du oss på Åkerblads Gästgiveri Hotell & SPA, ett genuint och unikt hotell. Vi håller en hög standard där vi som personal månar om att våra gäster ska få uppleva lugn och harmoni, få njuta av naturen och äta riktigt god mat. Hos oss får du en lantlig och mysig miljö där du kan skapa minnen för livet. Här kan du koppla av helt, bara njuta av naturen och de olika bekvämligheter som erbjuds. Förutom våra harmoniskt ombonade hotellrum och avkopplande spa kan vi på vårt gästgiveri erbjuda fantastiska smakupplevelser med stor variation, allt från svensk husmanskost till spännande rätter från andra sidan jorden. Kika gärna på våra olika menyer.  Ingenting slår att äta gott tillsammans med familj eller vänner i en varm och inbjudande atmosfär, mitt ute i den storslagna naturen. Med omsorgsfullt utvalda råvaror som är tillagade med stor kärlek kan du åtnjuta vällagad mat i lugn och ro i vår mysiga matsal. Välkommen att besöka oss i sommar!

 

Frågor och svar:

Är Dalarna en bra plats att besöka under sommaren?

Dalarna har en storslagen natur och är därför en fantastisk plats att tillbringa sommarmånaderna på. Landskapet erbjuder många olika aktiviteter som passar alla åldrar och har ett stort utbud av trevliga hotell och gästgiveri. Det är en magisk plats att besöka under sommaren.

Vad kan man göra i Dalarna på sommaren?

Vandra, paddla kanot, fiska och rida häst ute i naturen är bara några av alla aktiviteter som finns att tillgå i Dalarna. Är man intresserad av svensk kulturhistoria finns det mycket intressant att se och utforska. Dalarna har något för alla åldrar och intressen.

Var hittar jag ett bra hotell i Dalarna?

Åkerblads hotell och gästgiveri ger dig den fulländande naturupplevelsen. Hos oss kan du åtnjuta både god mat och ett avkopplande besök på hotellets Spa. Det är en underbar plats där du kan släppa alla måsten och bara vara.