Lunchmeny
Under jul & Nyårshelgerna är utbud, öppettider & priset förändrade.
Kika gärna på länken för att se vad som gäller inför ditt planerade besök.
Gästgiveriet under storhelgerna
Lunch
- Måndag – Fredag kl. 12:30-14:00
- Sill – & Laxbuffé med serverad varmrätt; 295:-/person
Kall buffé med serverad varmrätt. Buffén innehållande våra egna sillinläggningar, sallader, laxar, charkuterier & ost. Efter buffén serveras ni en varmrätt vid bordet. Varmrätterna för aktuell vecka & dag ses här nedan.
- Sill – & Laxbuffé med serverad varmrätt; 295:-/person
- Lördag & Söndag kl. 12:30-14:00
-
-
- Klassiskt Smörgåsbord med serverad varmrätt; 335:-/person
Buffén innehållande våra egna sillinläggningar, sallader, laxar, charkuterier med tillbehör, småvarmt & ostbricka. Efter buffén serveras ni en varmrätt vid bordet. Varmrätterna för aktuell vecka & dag ses här nedan Till kaffet finns söta desserter. - Klassiskt Smörgåsbord utan varmrätt; 295:-/person
Buffén innehållande våra egna sillinläggningar, sallader, laxar, charkuterier med tillbehör, småvarmt & ostbricka. Till kaffet finns söta desserter. - Dagens rätt; 195:-/person
Ni avnjuter en serverad varmrätt vid bordet och i detta alternativ ingår endast en varmrätt.
Varmrätterna för aktuell vecka & dag ses här nedan. Till kaffet finns olika sorters småkakor.
Dagar när gästantalet är få kan utbudet förändras.
- Klassiskt Smörgåsbord med serverad varmrätt; 335:-/person
-
Lunchmeny v 51
Måndag 16/12
Åkerblads fisk- & skaldjursgryta med aioli & krutonger
Stekt fläsk med löksås och potatis
Tisdag 17/12
Åkerblads fisk- & skaldjursgryta med aioli & krutonger
Helstekt fläskkarré med grönpepparsås samt rostad palsternacka och potatis
Onsdag 18/12
Pocherad kolja med ägg- & persiljevelouté samt fänkålssallad
Helstekt fläskkarré med grönpepparsås samt rostad palsternacka och potatis
Torsdag 19/12
Pocherad kolja med ägg- & persiljevelouté samt fänkålssallad
Wallenbergare med brynt smör, ärter, rårörda lingon och potatispuré
Fredag 20/12
Laxfilé med citronmarinerad gurka och dillstuvad potatis
Wallenbergare med brynt smör, ärter, rårörda lingon och potatispuré
Lördag 21/12
JULBORD
Söndag 22/12
JULBORD
Lunchmeny v 52
Måndag 23/12
Åkerblads fisk- & skaldjursgryta med aioli & krutonger
Kryddbakad fläskkarré med champinjonsås och saltrostad potatis
Tisdag 24/12
Restaurangen stängd
Onsdag 25/12
Restaurangen stängd
Torsdag 26/12
Pocherad koljafilé med räkor, citronbakad blomkål och vitvinssås
Lammrostbiff med bakad tomat, potatisgratäng och vitlökssky
Fredag 27/12
Pocherad koljafilé med räkor, citronbakad blomkål och vitvinssås
Fläskschnitzel med kapris, gröna bönor, rödvinssås och rostad potatis
Lördag 28/12
Laxfilé med Västerbottenostsås, syrad gurka och fänkål, samt potatispuré
Fläskschnitzel med kapris, gröna bönor, rödvinssås och rostad potatis
Söndag 29/12
Laxfilé med Västerbottenostsås, syrad gurka och fänkål, samt potatispuré
Slottsstek med gräddsås, stekt brysselkål och glaserade morötter