Boendepaket

Midsommarpaket 2024

Midsommarpaketet 20-23 juni 2024

Midsommar är en viktig helg i kring Siljan. Varje by anordnar en egen majstångsresning och firandet sträcker sig över flera veckor. Hos oss på Åkerblads firar vi traditionsenligt på midsommarafton, med att klä stången och resa den tillsammans med våra gäster.

I midsommarpaket ingår frukost och middag (halvpension), men det är möjligt att boka bord även för lunch. Vi rekommenderar speciellt vår lunch på midsommarafton med vår lena jordgubbstårta till dessert. Boka gärna i tid då luncherna snabbt blir fullbokade.

Midsommarpaketet i sin helhet.

Upplev tillsammans med oss en traditionsfull midsommar
med spelmän, resning av majstänger, ringlekar, sillbord och mycket mer!

Under Midsommarhelgen erbjuder vi ett tre dygns boende paket inklusive frukostbuffé och middag. Vårt Gästgiveri serverar ett stort Midsommarbord till luncherna och under måltiderna spelas sommarmusik i bakgrunden. Då luncherna inte ingår i vårt Midsommarpaket rekommenderar vi er varmt att boka bord redan i samband med rumsbokningen, detta för att kunna garantera er en plats även till lunch i vårt Gästgiveri under helgens festligheter.

20.e juni:
Efter ankomst till hotellet finns det möjlighet för er som önskar att smygstarta Midsommarfirandet genom att hjälpa till med att plocka blommor och binda buketter till vår egna Majstång. Till kvällen serveras en 3-rätters middag i vårt Gästgiveri. Innan ni börjar avnjuta kökets kreationer önskar vi hälsa er välkomna med en liten fördrink i förmaket till Gästgiveriet.

Midsommarafton:
Efter frukost idag är ni alla varmt välkomna att hjälpa till med de sista förberedelserna av Majstången. Till lunch serveras ett stort Midsommarsmörgåsbord med jordgubbstårta mellan klockan 12.30-14.00, pris: 545:-/person. Då lunch inte ingår i vårt Midsommarpaket rekommenderar vi varmt er att redan vid bokningstillfället boka plats för denna lunch. Vid ca. kl.15.00 reser vi tillsammans Åkerblads egna Majstång i hotellets innergård, följt av härliga ringlekar och dans kring Majstången. För er som önskar fortsätta dansa in Midsommaren kommer Tällbergs egna Majstång att resas under kvällen. I vårt Gästgiveri serveras ikväll en 4-rätters Midsommarmiddag.

Midsommardagen:
Det traditionsenliga Midsommarfirande fortsätter i härlig anda även idag med mera dans och lekar i byn och bygden runtomkring Siljansområdet. Efter frukost finns möjlighet för er som önskar att följa med vår kunnige guide på en intressant vandring i vackra Tällberg. Till lunch idag serveras vårt stora Midsommarsmörgåsbord, pris: 495:-/person. Då lunch inte ingår i vårt Midsommarpaket rekommenderar vi varmt er att redan vid bokningstillfället boka plats för denna lunch. I vårt Gästgiveri serveras ikväll en sommarinspirerad 4-rättersmeny till middag.

23.e juni:
Vi tackar för denna gång och hoppas ni har haft en trevlig och minnesvärd Midsommar här hos oss!

Pris per person, Midsommarpaket 3 dygn 20-23 juni 2024:

I priset inkluderas: 3 dygn med halvpension (logi, frukostbuffé och middag).
Priserna för respektive rumskategori avser per person.

 • Gårdshus (Rum som ligger i fristående byggnad, ej i huvudbyggnaden)
  • Enkelrum 6895:-/person
  • Dubbelrum kammare* 6595:-/person
  • Dubbelrum 6795:-/person
  • Minisvit 7595:-/person
  • Minisvit med bubbelbadkar** 7895:-/person
  • Svit med bubbelbadkar 8995:-/person
 • Huvudbyggnad (Rummet är beläget i huvudbyggnaden)
  • Enkelrum 7095:-/person
  • Dubbelrum kammare* 6795:-/person
  • Dubbelrum 6995:-/person
  • Minisvit 7795:-/person
  • Minisvit med bubbelbadkar** 8095:-/person
  • Gatusviten 10.695:-/person

*Dubbelrum kammare är ett mindre dubbelrum.
**Minisvit med bubbelbadkar; badkaret är avsett för 1person.

Barn i extrasäng i föräldrars rum, pris per barn beräknas med 65:- x barnets ålder x dygn. Förutom kvällens middag serveras även  en barnmeny. Detta gäller tom 12år.