Covid 19

Uppdaterad 6 april 2022

Det är omtumlande tider, rädslan & oron är stor. Alla blir drabbade, vissa med fysisk smitta & andra med psykisk ovisshet, allt med största respekt.
Vi får många frågor om vi har öppet. Vi håller Hotell, Restaurang & SPA öppet som vanligt, och har självklart ingått i ett ökat rengöringsläge. Våra duktiga medarbetare är uppdaterade med rutiner som stärker säkerheten i dessa tider.
Vi har ett samarbete med ”Life Clean” desinfektionsprodukter som används av sjukhus, livsmedelsindustrier mfl.
Vi ökar säkerheten för att ni ska kunna njuta och koppla bort den psykiska stressen som många upplever.
Är ni friska, är ni välkomna att bara vara, hos oss.

Vid besök hos oss ber vi er sprita händer, vid någon av våra många stationer för detta.

 

Restaurangen:
Vi serverar frukost & delar av lunch på buffé. Självklart i enighet med folkhälsomyndighetens krav och rekommendationer. Det erbjuds alltid möjlighet till att boka en frukostpåse med ett standardutbud, om ni känner er oroliga för att äta i restaurangen. Likaså finns möjlighet att hämta mat från buffé vid öppning, för att ätas på annan plats än matsalen.
Till lunch & middag serveras måltider även med tallriksservering.
Vår restaurangpersonal har befogenhet att erbjuda gäster som påvisar symptom på Covid 19, att inta sin måltid på rummet eller annan plats än matsal.

  • Alla våra rätter på menyn kan fås som Take Away på förfrågan och ök.
  • Vi ber er ha överseende med att vi styr bordsreservationerna i tid så köbildning vid ankomst inte ska uppstå.
  • Vid bufféservering byts bestick ut regelbundet och mängden livsmedel hålls nere för att faten oftare ska kunna bytas.
  • Roomservice erbjuds till våra övernattande gäster. Tider & utbud sker enligt ök med gästgiveriet.

Livsmedelsverket & Folkhälsomyndigheten säger följande om bufféservering:
Det är inte maten i sig eller serveringsbesticken som är
problemet. Men om det finns smittade personer i lokalen
skulle trängsel och att människor är nära varandra kunna
bidra till att smitta sprids.

För att hålla bufféservering öppen måste kraven uppfyllas enligt
Folkhälsomyndighetens föreskrift ” Folkhälsomyndighetens föreskrifter
och allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer m.m.” samt fortsätta att följa verksamhetens ordinarie hygienrutiner.

I nuläget vet vi att coronavirus sprids genom kontakt mellan människor eller genom hostningar och nysningar, så kallad droppsmitta. Det finns ingenting som tyder på att viruset kan spridas genom att man äter mat eller dricker vatten.
Kunskap från tidigare utbrott med liknande coronavirus visar att denna typ av virus smittar från sjuka personer och inte genom ytor som till exempel livsmedel och livsmedelsförpackningar. 

Coronavirus smittar främst via mikroskopiska droppar i luften som kommer ner i luftvägarna – inte via magtarmkanalen.

Risken för att bli smittad med coronavirus när man tar på eller äter frukt och grönt bedöms vara mycket liten. Det har inte rapporterats att någon har smittats med det nya coronaviruset genom att ta på ytor eller föremål där droppar med viruset finns.
Risken för att bli smittad med coronavirus genom så kallad indirekt kontaktsmitta som när man rör vid ytor eller redskap bedöms vara mycket liten. Det har inte rapporterats att någon har smittats med det nya coronaviruset genom att ta på ytor eller föremål där droppar med viruset finns.

Hotell & SPA:
Alla medarbetare är noga med rengöring av de föremål som återanvänds av gäster. Tex desinficeras fjärrkontroller, dörrhandtag, rumsnycklar, nyckelkort. Internt sker samma krav på telefoner, tangentbord och liknande.

Avbokningar av gästrum sker via vår reception eller via den eventuella externa bokningskanal ni genomförde bokningen på. Avbokningsreglerna som ni fått vid bokningstillfället gäller vi avbokningar. Vid de tillfällen som dessa ej bifogats gäller VISITAS avbokningsregler.
Hotellets personal har befogenhet att avvisa gäster som ej respekterar våra och folkhälsomyndighetens krav och riktlinjer om Covid 19.

Receptionen reglerar antalet gäster som välkomnas till pool/realaxavdelningen.
Det kan därmed innebära att du som gästar oss ombeds att återkomma till entrén.

För att ta del av Folkhälsomyndighetens senaste information kan ni följa länken.